Социалните услуги в  Комплекс за социални услуги - ЦСРИ с

...
Социалните услуги в  Комплекс за социални услуги - ЦСРИ с
Коментари Харесай

Комплекс за социални услуги - ЦСРИ към Фондация „Владиславово“

Социалните услуги в  Комплекс за обществени услуги - ЦСРИ с целеви групи: „ Всички деца “, „ Деца с увреждания “, „ Деца в риск по смисъла на Закона за протекция на детето “ и „ Родители, осиновители, претенденти за осиновители и претенденти за приемни фамилии “ с потенциал 30 места, локална активност са предоставени на Фондация „ Владиславово ” за ръководство и даване според Договор №Д22000590ВН/03.06.2022г. подписан с Община Варна.

За услугите, които се дават в Комплекс за обществени услуги - ЦСРИ с потенциал 30 места, Фондация „ Владиславово “ като снабдител на обществени услуги има издадени лицензи за пет съществени действия от Агенция за качество на обществените услуги (АКСУ) Съгласно закона за обществени услуги:
„ ИНФОРМИРАНЕ И КОНСУЛТИРАНЕ ” с лиценз № Л-3129-431 „ ЗАСТЪПНИЧЕСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО ” с лиценз № Л-3129-428 „ ОБЩНОСТНА РАБОТА ” с лиценз № Л-3129-427 „ ТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ ” с лиценз № Л-3129-430 „ ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА УМЕНИЯ ” с лиценз № Л-3129-429
Целеви групи:
„ Всички деца “; „ Деца с увреждания “ „ Деца в риск по смисъла на Закона за протекция на детето “; „ Родители, осиновители, лица, полагащи грижи за деца, претенденти за осиновители и претенденти за приемни фамилии “;
Целевите групи обгръщат деца и фамилии в риск от територията на община Варна и включват:
Деца, живеещи в фамилии в риск – обществено слаби и необразовани и живеещи  на прага на бедността, деца от фамилии с един родител и такива настанени за развъждане в фамилиите на свои близки; Деца, застрашени от отпадане от училище; Деца, които към този момент са отпаднали от училище; Деца, с отклоняващо се поведение; Деца нуждаещи се от поддръжка за професионално ориентиране; Деца, очевидци или жертви на насилие; Родители на деца, нуждаещи се от фамилно консултиране и поддръжка. Настоящата услуга е ориентирана към деца и фамилии в риск, които в изискванията на социално-икономическа рецесия са измежду най-уязвимите групи, съществено застрашени от бъдещи шокове на пазара на труда, от безработица и беднотия.
Основна цел на услугата

Развитие на творчеството, креативните и обществени умения на деца чрез интерактивна социално-образователна и психическа поддръжка.
Чрез комплекс от интерактивни способи децата усвояват познания, образуват умения и компетентности за друга позиция към детската персона и нейното развиване като индивид на сполучливото социализиране. Фокусът е върху задържането на децата в учебно заведение и обезпечаването на качествено обучение и съответна подготовка за обществена реализация посредством: възстановяване на десегрегационната политика на локално равнище по отношение на консолидираното на деца в риск в смесени училища; поддържане процеса на интеграция посредством привличане, включване и сполучливо задържане на деца от целевата група в учебно заведение и повишение опцията те да минават в по-горни просветителни нива; включване на отпадащите деца и тези, които не са обхванати от просветителната система, посредством стратегии, основани на действия с общността и възстановяване на средата в приемните учебни заведения, където децата ще бъдат интегрирани; поддръжка на деца в риск да не престават образованието си и подобрят учебната си успеваемост, което се показва в увеличение на техния брой в смесени общообразователни и професионални училища; работа с родителите на децата в риск.
Социалните услуги включват следните действия:
Интеграция на деца в учебните заведения – спомагателна поддръжка за сполучлива реализация; Превенция на отпадане от просветителната система. Работа с деца, отпаднали от учебно заведение и техните семейства; Превенция на отклоняващо се поведение; Подкрепа за професионално насочване и кариерно развитие; Подкрепа на деца, очевидци или жертви на насилие; Училище за родители. Семейно консултиране и поддръжка за повишение на наставнически капацитет; Група за взаимопомощ на деца и родители; Здравни съвещания.
Подход при даване на услугите - Интерактивният социално- учебен комплекс включва модули с разнообразно съоръжение и материали, съгласно с ползите, потребностите, степента на развиване и средата на всяко дете. По този метод те се трансформират в лаборатория за детската самодейност, творчество и въображение.

Основните съставни елементи включват самостоятелен метод, обезпечаване на благоприятни условия за избор в модулите, включване на фамилията се осъществят посредством действия, стимулиращи общественото, прочувственото, интелектуалното и физическото развиване на целевата група в риск.

Индивидуализиране - Поставянето на акцент върху самостоятелния метод значи схващане и почитание към достигнатия стадий на развиване от всяко дете и основаване на среда и подобаващи действия, които му обезпечават възприятие за триумф, провокации и прочувствен комфорт.

Екипът построява стимулираща развиването на децата предметно- пространствена среда, съответстваща на тяхната характерност и жанр на учене, модел и темп на напредък и характерната му фамилна среда. Индивидуализирането се реализира посредством особено построена вътрешна и външна среда, в която са проведени модулите за действия, стимулиращи правото на избор, автономия и отговорност.

Центърът е разположен на адрес: гр. Варна, ул. „ Сава “ №2

Разполага с изнесен офис със следното местонахождение:

гр.Варна, регион „ Владислав Варненчик “, находящ се на пазара.

Зa контакти

Управител: Миглена Колева

0882/330 004;

e-mail: 

w
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР